Clinique d'art dentaire.

Laboratoire technique.

Clinica - 0348 444 100    E-mail: alkaterradental@gmail.com

< Profilaxie

     Uleiul de peste - scade riscul de parodontita.

 

     In zilele noastre mai mult de jumatate dintre adulti sunt afectati de parodontita. Aceasta poate provoca probleme cardiace sau chiar accidente vasculare cerebrale. Aportul de ulei de peste este recomandat pentru beneficiile sanatatii dintilor. Principalul factor care poate determina aparitia paradontozei este lipsa unei igiene orale adecvate. Parodontoza este o afectiune care se manifesta prin inflamarea, înrosirea gingiilor si senzatia de durere.

 

     Pentru ca starea de sanatate sa fie mai buna, specialistii va recomanda un aport suficient de acizi omega 3. Se recomanda consumul de 500 mg acizi omega 3 intr-o saptamana sau doua mese cu peste gras pe saptamana. Acizii omega-3 se gasesc în ton, halibut, somon, fructe de mare, dar si în seminte si nuci.

Nu au fost descoperite pericole ale consumului de ulei de peste. La un consum mai mare, oamenii pot întâmpina probleme de coagulare a sângelui. În cazul în care luati medicamente pentru subtierea sângelui, consultati un medic înainte de a începe tratamentul împotriva parodontitei.

 

     Uleiul de masline

 

     Terapia orala cu ulei de masline, este practicata cu succes din antichitate, aceasta luand nastere in cadrul medicinei naturiste indiene. Curatirea gurii cu ulei de masline, are ca efect principal curatirea glandelor salivare si intraga cavitate bucala.

 

     Avantajele uleiului de masline.

 

  - contribuie la eliminarea toxinelor din gingii;

  - indeparteaza resturile de mancare depuse intre dinti si linia gingiei;

  - indeparteaza petele de pe dinti intr-un mod natural;

  - albirea si intarirea dintilor;

  - tratarea cariilor si intarirea gingiilor;

  - echilibreaza sistemul imunitar;

  - trateaza halena.

 

     Uleiul de cocos

 

     Uleiul de cocos are efecte antibacteriene eficiente si un gust placut care-l face suportabil.

     Datorita acidului lauric care are un efect antimicrobian, uleiul de cocos este indicat pentru clatire gurii. Prin aceast mod de clatire a gurii cu ulei de cocos, se previn cariile, se distrug bacteriile, gingivita, halena si parodontoza. Uleiul de cocos elimina tartrul dentar si toxinele, neafectand dintii si gingiile. Metoda este una naturala, sigura si fara efecte secundare. Este bine sa facem acest tratament dimineata la prima ora.

 

    Uleiul de cuisoare

 

     Uleiul de cuisoare este foarte concentrat, aromatic si este considerat un antibiotic natural. Comisia Europeana recunoaste eficienta uleiului de cuisoare in tratarea sau prevenire anumitor probleme dentare.

     Uleiul de cuisoare are un miros foarte puternic, intepator si picant. Este un puternic sedativ si protector impotriva bacteriilor din cavitatea bucala. Este recomandat pacientilor cu gingii sensibile, dinti sensibili si inceputuri de carii.

 

     Recomandari:

 

  - nu trebuie folosit de catre copii sub 12 ani, femeile insarcinate sau cele care alapteaza.

  - testati uleiul de reactii alergice inainte de al folosi;

  - nu consumati pe cale orala fara aprobare medicala;

  - folosit sau consumat in doze mari poate dauna ficatului.

  - nu este recomandat persoanelor cu hipertensiune;

 

Uleiul natural - esential pentru o dantura sanatoasa

Termeni si Conditii

Copyright © ALKATERRA DENTAL

Powered by Optimus Plus