Clinique d'art dentaire.

Laboratoire technique.

Clinica - 0348 444 100    E-mail: alkaterradental@gmail.com

   Prevenirea Tartrului Dentar

 

   Dupa fiecare masa, placa dentara se depune pe suprafata dintilor, gingiei sau a lucrarilor dentare. Placa dentara este o retea de bacterii si resturi alimentare si constituie principala cauza de imbolnavire a dintilor si tesuturilor gingivale. Daca persista mai mult timp, se calcifica, transformandu-se in tartru dentar.

   Tartrul dentar este doar o forma calcificata a placii dentare. Acesta are un efect la fel de nociv asupra sanatatii orale ca si placa dentara, fiind responsabil de aparitia cariilor dentare, mai ales, a bolii gingivale si parodontale (paradontoza). Din cauza consistentei dure, este mult mai greu de indepartat de pe suprafata dintilor decat placa dentara.

 

   Sfaturile specialistilor ALKATERRA DENTAL

 

  - Practicati o igiena orala corecta si regulata.

    Cea mai sigura si la indemana metoda de a preveni acest proces este practicarea unei igiene orale riguroase. O igiena orala corecta presupune perierea dintilor de cel putin 2 ori pe zi, folosirea atei dentare, la care se poate adauga si clatirea cu apa de gura. Principalul obiectiv este indepartarea placii dentare inainte ca aceasta sa apuce sa se transforme in tartru dentar.

 

  - Controale stomatologice periodice.

    Odata ce tartrul s-a format si depus pe suprafata dintilor, este greu de indepartat prin simplu periaj. Tartrul dentar se poate indeparta doar la cabinetul stomatologic prin procedeul numit detartraj.

    Detartrajul reprezinta procesul de indepartare a tartrului si placii dentare folosind instrumente de mana sau aparate specifice de detartraj sonice sau ultrasonice. Este indicat ca frecventa controalelor periodice sa fie din 6 in 6 luni, in unele cazuri chiar mai des. In timpul controalelor periodice, medicul stomatolog va efectua un detartraj urmat de un periaj profesional, in urma carora veti avea o senzatie placuta de "dinti netezi si curati".

 

  - Renuntati la fumat.

    Fumatul poate schimba componenta placii dentare, crescand numarul de bacterii care sunt mai agresive. Fumatorii vor acumula o cantitate crescuta de placa dentara si tartru, din acest motiv, sunt mai vulnerabili la aparitia cariilor dentare si a bolii parodontale.

 

    Una din cele mai importante consecinte ale acumularii tartrului dentar este aparitia paradontozei.

 

< Profilaxie

Termeni si Conditii

Copyright © ALKATERRA DENTAL

Powered by Optimus Plus