Clinique d'art dentaire.

Laboratoire technique.

Clinica - 0348 444 100    E-mail: alkaterradental@gmail.com

     Caria dentara - este cea mai frecventa afectiune patologica care apare la om. Apare atunci cand bacteriile din cavitatea bucala produc acizi care ataca dintele. Netratata, caria dentara se poate complica cu infectii si poate duce chiar la pierderea dintelui. Caria dentara se manifesta prin pierderea treptata si localizata de tesut dur dentar, sub actiunea mai multor factori: nerespectarea igienei orale, consumul crescut de alimente bogate in zahar, fumatul, stresul, dieta, etc. Aceasta afectiune poate fi usor de prevenit cu conditia respectarii igienei orale si a vizitei periodice la medicul stomatolog.

     Caria isi face simtita prezenta destul de discret, iar simptomele apar mai tarziu, pana in momentul in care aceasta este intr-un stadiu destul de avansat. In general persoanele ajung la dentist abia in stadiul avansat cand apar durerile dentare, sensibilitate la rece cald sau dulce, respiratie urat mirositoare, dintii prezinta

coloratii negre sau maronii pe anumite suprafete,etc. Netratarea lor intr-o faza incipienta poate duce la complicatii grave si la costuri mai mari.

 

    Prevenirea cariei dentare

 

  - cea mai eficienta metoda de prevenire a cariei dentare consta in respectarea igienei orale corespunzatoare, prin periajul de cel putin doua ori pe zi.

  - folosirea atei dentare si apei de gura au rolul de a elimina resturile alimentare ramase in spatiile intermediare si bacteriile ramase in cavitatea orala.

  - alimentatia nu trebuie sa abunde in carbohidrati (cereale integrale, painea, legumele, fructele, cartofii, orezul sau oualele.

  - renuntarea la vicii (fumatul, alcoolul, etc.)

  - folosind o pasta de dinti cu fluor va asigurati ca sporiti rezistenta smaltului dintilor.

  - evitam sa ne supunem dintii la diverse traumatisme.

  - evitam consumul alimentelor nesanatoase precum dulciuri sau sucuri.

  - clatirea gurii dupa fiecare gustare.

  - periaj profesional si detartraj o data la sase luni.

Simptomele cariei

< Despre noi

Termeni si Conditii

Copyright © ALKATERRA DENTAL

Powered by Optimus Plus