Clinique d'art dentaire.

Laboratoire technique.

Clinica - 0348 444 100    E-mail: alkaterradental@gmail.com

     Cu toti ne dorim dinti perfecti, albi si sanatosi, insa mereu uitam sa ii ingrijim asa cum trebuie. Fara sa iti dai seama, ai ticuri si obiceiuri care iti strica dintii.

     Vei afla care sunt principalii inamici ai cariilor si cum poti obtine un zambet frumos.

     ALKATERRA DENTAL iti dezvaluie mai multe moduri prin care iti distrugi dantura, de la eroziunea smaltului pana la placa dentara:

 

    1. Graba si viteza cu care ne spalam pe dinti - Tehnica corecta de periaj necesita un timp de cel putin doua minute. Incercati sa cronometrati corect si nu neglijati anumite zone. Este foarte important sa facem corect periajul seara deoarece raman resturi alimentare de peste zi.

 

    2. Scrasnirea dintilor sau bruxismul - Este un tic intalnit la persoanele care trec prin situatii stresante, cand se concentreaza sau cand dintii nu sunt aliniati cum trebuie. Scrasnitul si frecarea dintilor are loc in timpul somnului dar este posibil sa se repete si ziua, ducand la deteriorarea smaltului. Poate fi un simptom neuromuscular rar, care iti afecteaza fata.

      Bruxismul sever este asociat si cu unele probleme ale maxilarului, dureri ale fetei si migrene. Daca este provocat de stres, stomatologul iti poate recomanda sa mergi la un psiholog sau sa incerci diverse metode de relaxare. Medicul iti va prescrie un medicamet pentru relaxarea muschilor. In cazul in care problemele dentare reprezinta cauza acestei afectiuni, medicul dentist recomanda folosirea gutierei.

 

   3. Renunta la spartul semintelor intre dinti - Un consumator constant de seminte se vede de la distanta pentru ca are dintii ciobiti in zona in care se desfac semintele. Spartul semintelor toceste dintii din fata. Semintele au efecte benefice, insa este foarte important modul in care le consumi. De asemenea sfaramarea boabelor de popcorn si dropsurile duc la efecte negative ale danturii.

 

   4. Nu iti mai roade unghiile - Nu numai copii isi rod unghiile, ci si adultii. Acest lucru se intampla in special in perioadele stresante, atunci cand persoanele respective sunt suparate, obosite, agitate sau le este foame. Acest obicei poate dura ani intregi sau ramane ca un tic nervos permanent pentru toata viata. Atunci cand isi rod unghiile, oamenii sunt expusi la o serie de boli, deoarece microbii pot fi astfel raspanditi din unghii pe buze sau direct in cavitatea bucala. Astfel se expun unor boli infectioase, de la raceala si gripa pana la gingivita, o infectie a gingiei. In timp unghia se deformeza in cazul in care tesutul de sub unghie este afectat. Roaderea unghiilor duce in timp la afectarea fizionomiei.

 

   5. Nu folosi dintii pe post de deschizator de sticla - Deschiderea capacelor sau a ambalajelor de plastic cu dintii este un obicei foarte daunator. Folosirea dintilor ca instrumente faciliteaza craparea acestora risti sa ti-i fracturezi. Orice medic dentist va va sfatui sa nu va folositi NICIODATA dintii pe post de unelte. Veti traumatiza dintii provocand fisuri sau chiar rupandu-i. Varful dintelui este cea mai subtire parte din intregul lui. Deschizand diverse ambalaje cu ajutorul lor, cu siguranta ca dintii tai vor avea parte de ciobire sau chiar fracturare.

 

   6. Evita bauturile acidulate - Bauturile acidulate - reprezinta una din cele mai importante cauze alimentare ce favorizeaza aparitia cariilor, afectand oameni de toate varstele. Acidul fosforic din bauturile carbogazoase distrug dintii. Practic, ii dizolva. Acidul fosforic mananca smaltul dintilor iar integritatea lor este complet distrusa.

Bauturile acidulate duc la aparitia cariilor. Si bauturile fara zahar pot cauza probleme. Lipsa zaharului nu le face mai putin daunatoare pentru dinti, pentru ca isi pastreaza aciditatea. Zaharul si aciditatea din sucuri iti ataca smaltul dintilor si ii distrug, chiar daca te speli pe dinti cu regularitate.

 

 

Renunta la obiceiurilor daunatoare danturii!

< Despre noi

Termeni si Conditii

Copyright © ALKATERRA DENTAL

Powered by Optimus Plus