Clinique d'art dentaire.

Laboratoire technique.

Clinica - 0348 444 100    E-mail: alkaterradental@gmail.com

< Ortodontie

      Molarii de minte, apar ultimii in cavitatea bucala la varsta maturitatii. Molarii de minte sunt ultimii care apar pe arcade avand rolul de a mesteca si marunti alimentele si trebuie sa se integreze in spatiul ramas liber. Persoanele al caror maxilar este mai mic, impiedica eruperea molarilor deoarece spatiul nu este suficient.

 

      Deseori molarii de minte pot cauza dureri si complicatii la eruptie, mult mai frecvente ca cele de la maxilar:

 

   - durere la eruptie - eruptia poate fi mai dureroasa deoarece maxilarul nu mai are aceeasi elasticitate.

 

   - carii la dintele vecin - datorita spatiului insuficient pe arcada, molarul creste inclinat si se creeaza spatiu intre el si dintele alaturat. Fiind greu de igienizat, apare caria atat la molarul de minte cat si la cel alaturat. In general caria este depistata cand pacientul are dureri in zona afectata.

 

    - pericoronarita - sunt cazuri in care molarii de minte nu au spatiu suficient sa erupa pe arcade. Astfel o parte a coroanei dintelui ramane inclusa in osul mandibular sau este acoperita partial de gingie. In aceasta zona a gingiei se depoziteaza microbi si resturi alimentare care duc la inflamarea acuta a tesutului gingival si mai departe pericoronarita acuta.

 

    - înghesuirea dintilor frontali - in situatia in care pe arcada nu mai exista loc pentru eruptia molarului de minte, el va inghesui toti dintii pentru a erupe. Acest lucru se observa la dintii frontali inferiori, unde se simte o presiune la dintii din fata.

 

    - tratament dificil - unele tratamente pot fi ingreunate iar accesul pe canalele dentare este imposibil atunci cand molarii de minte erup spre obraz.

 

      Molarii de minte se mentin pe arcada pentru ca au un rol la fel de important ca si celelalte masele si se poate interveni cu extractie numai in cazul in care acestia nu pot fi tratati.

 

      ALKATERRA DENTAL nu recomanda extractia maselelor de minte în lipsa unor complicatii dentare.

 

 

 

Maseaua de minte - Varsta maturitatii in gandire!

Termeni si Conditii

Copyright © ALKATERRA DENTAL

Powered by Optimus Plus