Clinique d'art dentaire.

Laboratoire technique.

Clinica - 0348 444 100    E-mail: alkaterradental@gmail.com

< Parodontologie

     Clinica ALKATERRA DENTAL este de parere ca masajul gingival este una dintre cele mai eficiente metode de prevenire a afectiunilor gingivale si parodontitei. Pentru o dantura perfecta, gingia sanatoasa este foarte importanta. Ea trebuie sa aibe culoarea roz si sa fie situata la nivelul coletului dentar. Nu trebuie sa sangereze la periaj.

 

     Atunci cand dintele devine sensibil la atingere, la alimentele dulci, reci sau acre, apare retractia gingivala. Durata de viata a dintilor creste datorita masajului. Astfel stimularea circulatiei intareste gingia, iar aceasta va fi mai bine lipita pe dinte. In cazul gingiilor retrase, gingivitei, dar si al gingiilor din apropiere lucrarilor dentare este indicat masajul gingival.

 

     Masajul trebuie insotit de periaj dentar, de folosirea corecta a atei dentare si a apei de gura cu substante antimicrobiene. Masajul gingiilor trebuie sa se desfasoare dupa o examinare clinica adecvata si sub supravegherea periodica a medicului stomatolog. Pentru a fi eficient masajul, trebuie indepartata placa bacteriana. Masajul se face o data pe zi, pe fiecare parte efectuandu-se cate sase miscari. Se aplica degetul pe gingie si se fac miscari circulare.

 

     Masajul nu se realizeaza la nivelul gingiilor inflamate sau cu abcese dentare, deoarece microbii se raspandesc in alte parti ale organismului.

 

     Pentru a avea gingii sanatoase, clinica ALKATERRA DENTAL recomanda in fiecare seara, dupa periajul dintilor sa se realizeze masajul gingiilor cu uleiuri esentiale diluate in uleiuri vegetale.

 

     Dorim sa te vedem zambind cand revii la noi!

Masajul gingival - Bucuria dintilor!

Termeni si Conditii

Copyright © ALKATERRA DENTAL

Powered by Optimus Plus