Clinique d'art dentaire.

Laboratoire technique.

Clinica - 0348 444 100    E-mail: alkaterradental@gmail.com

< Endodontie

      Indiferent ca este o durere de dinti sau masele, durerea dentara poate aparea la orice varsta, din mai multe motive. Acestea pot fi prevenite printr-o igiena corespunzatoare. Majoritatea dintre noi am trecut prin experienta neplacuta a durerilor de dinti. Fiecare persoana percepe durerea intr-un alt mod. Durerea dentara poate fi descrisa in multe feluri, in functie de simptomele pe care le resimte pacientul si cauzele care au provocat aparitia acesteia.

      Dintele este format din coroana dentara si una sau mai multe radacini dentare. Vitalitatea dintelui este reprezentata de camera pulpara si canalul radicular. Acestea sunt formate din vase de singe si tesut nervos. In momentul infectarii sau inflamarii acestui tesut pulpar apare durerea.

      Durerea dentara este suportabila si cedeaza la medicamente in primul stadiu al afectarii dintelui . Aceasta poate sa reapara si va fi greu de suportat.

Tratamentul este acelasi, indiferent de durerea de dinti: eliminarea nervului infectat din canalul dentar. Tesutul infectat se indeparteaza si se foloseste antibiotic pe canal. Canalul dentar urmeaza sa fie umplut cu un material compatibil bilogic cu tesutul dentar.

Scopul tratamentului de canal este de a preveni ca bacteriile din canalul dentar infectat sa ajunga la nivelul osului alveolar, iar dintele sa fie pastrat in cavitatea orala.

      Cand dintele prezinta o infectie la varful radacinii si are mobilitate mare in os, nu se mai poate salva pe cale endodontica. In aceasta situatie dintele trebuie extras.

Ameliorarea durerii de dinti se face cu analgezice precum: ibuprofen, nurofen, antinevralgic, ketonal etc. cu mentiunea de a tine cont de prospectul medicamentului. Folositi apa de gura, tineti comprese reci pe obraz in zona afectata, evitati sa mancati alimente foare reci sau foarte calde si nu aplicati leacuri babesti, deoarece situatia se poate complica. Contactati medicul stomatolog atunci cand simtiti o durere la nivelul cavitatii bucale sau orice alt disconfort.

 

      Cauzele durerilor de dinti:

 

    - caria dentara

    - abcesul dentar

    - traumatism dentar

    - infectie a sinusului maxilar.

 

 

 

      Simptome:

 

    - durere scurta

    - dureri severe

    - dureri intermitente

    - dureri dentare de scurta durata;

    - dureri pulsatile (durerea care zvacneste)

    - dureri dentare persistente (iradiaza spre gat, ochi, urechi)

    - dureri dentare la la contact, pacientul evita sa mestece pe partea respectiva;

    - dureri dentare insuportabile, care nu cedeaza la medicatie;

    - dureri dentare ce scad in intensitate odata cu formarea abcesului dentar.

 

     Tratament:

 

      Cu cat se realizeaza mai repede tratamentul, cu atat va fi mai putin dureros, eficient si mai putin costisitor. In functie de diagnosticul pus de medicul stomatolog, tratamentul pentru durerea dentara va fi diferit de la pacient la pacient.

 

      Preventia:

      Urmand recomandari generale pentru sanatatea orala ne vor ajuta la prevenirea altor afectiuni:

 

    - evitarea consumului de alimente si bauturi (reci sau calde);

    - consult stomatologic de doua ori pe an;

    - evitarea ticurilor daunatoare;

    - evitarea fumatului;

    - evitarea alimentelor foarte dure si foarte lipicioase;

    - evitarea bauturilor carbogazoase;

    - folosirea unei paste de dinti si apa de gura cu fluor;

    - folosirea atei dentare;

    - perierea dintilor de minim doua ori pe zi;

 

      Multe afectiuni dentare evolueaza mult timp fara dureri sau alte semne vizibile. Pentru depistarea cat mai timpurie a acestora, controalele stomatologice periodice sunt foarte importante.

 

 

 

 

Durerea Dentara - Simptome si tratament

Termeni si Conditii

Copyright © ALKATERRA DENTAL

Powered by Optimus Plus