Clinique d'art dentaire.

Laboratoire technique.

Clinica - 0348 444 100    E-mail: alkaterradental@gmail.com

< Ortodontie

     Modul in care muscam (ocluzia) este foarte important. In momentul in care mancam, forta se imparte intre dintii din zona respectiva si se transmite osului maxilar. Are un rol important in dezvoltarea oaselor fetei. Ocluzia este usor de stabilit pentru persoanele care au toti dintii in gura.

     Persoanele care au dinti lipsa musca in diferite moduri. Astfel sunt afectati dintii ramasi pe arcada si apare muscatura gresita. Sunt situatii in care nu lipseste nici un dinte, insa muscatura poate fi incorecta inca din copilarie. Atunci cand maselele lipsesc, dintii din fata, preiau mestecatul. In acest fel se produce modificarea pozitiei dintilor si se retrage gingia.

 

    Cele mai intalnite anomalii sunt:

 

    Ocluzia inversa (prognatismul) - muscatura este inversa, maselele nu se ating iar dintii din fata sunt supra solicitati.

 

   Ocluzia deschisa - nu se ating dintii din fata si cate o data nici maselele.

 

    Ocluzia adanca - dintii de sus acopera pe cei de jos, iar uneori dintii de la mandibula ating cerul gurii.

 

    Pentru o dezvoltare corespunzatoare, trebuie sa mancam pe ambele parti si pe toti dintii. In cazul in care ne lipsesc maselele, dintii din fata preiau toate fortele in timpul mestecatului. O muscatura incorecta poate duce la micro - traume dentare. De aceea nu trebuie sa ignoram, pentru ca se distrug dintii, iar corectarea lor se face prin folosirea aparatului dentar. Acesta poate fi si in varianta transparenta.

    Muscatura poate fi corectata si la varsta adulta. Cu cat pacientul este mai tanar, cu atat sansele de salvare ale dintelui sunt mai mari.

 

 

Cum muscam corect - Restabilirea ordinii

Termeni si Conditii

Copyright © ALKATERRA DENTAL

Powered by Optimus Plus