Clinique d'art dentaire.

Laboratoire technique.

Clinica - 0348 444 100    E-mail: alkaterradental@gmail.com

< Parodontologie

     Cu o simpla programare la clinica ALKATERRA DENTAL, specialistii nostrii realizeaza inventarul starii de sanatate a cavitatii bucale si al danturii dv. si pot diagnostica potentialele probleme. Cariile aflate langa gingie se mai numesc carii de colet si se formeaza in general pe un smalt demineralizat.

 

     Caria de colet se poate extinde pe suprafata radacinii dintelui, devenind uneori mai dificil de tratat. De cele mai multe ori, cariile de colet sunt consecinta retractiei gingivale. Astfel gingia se retrage, iar o parte din suprafata radacinii dintelui este expusa bacteriilor. Numai medicul stomatolog este in masura de a stabilii diagnosticul cariei de colet.

 

     Caria de colet sa va dezvolta datorita neglijarii igienei dentare care duce la inflamarea gingiilor, formarii tartrului dentar dar si stagnarea bacteriilor la nivelul coletului. In cazul in  care periajul dentar este apasat si cu miscari orizontale, smaltul de la nivelul coletului poate fi afectat. Multe persoane evita periajul pe dintii afectati, datorita durerii. Astfel cariile se agraveaza iar gingiile devin inflamate. Caria de colet poate fi ascunsa si de catre tartrul dentar.

 

     Factori de risc:

 

   - fumatul;

   - scaderea fluxului salivar si senzatia de gura uscata;

   - consum crescut de alimente si bauturi dulci;

   - o igiena orala necorespunzatoare.

 

    Clinica ALKATERRA DENTAL recomanda control periodic la trei sau sase luni pentru pastrarea sanatatii dintilor si gingiilor.

 

    Este mai  usor sa previi, decat sa tratezi!

Cariile de langa gingii

Termeni si Conditii

Copyright © ALKATERRA DENTAL

Powered by Optimus Plus